Verktøy for å opprette nettbutikk

Hvor mye du investerer i løsningen din, kommer an på ambisjonsnivået. Investeringen i å etablere en nettbutikk kan gå fra kr 0 (ja, gratis!) til flere millioner. Skal du i gang med et kjøkkenbenkprosjekt, vil jeg anbefale deg å gå for en lavkostnadsløsning, i hvert fall på kort sikt.

Startenettbutikk.com gir en god oversikt over populære gratisløsninger for netthandel. Dette er et veldig godt alternativ, spesielt hvis du er usikker på omsetningen. Du kan også lese mer om hvordan etablere en nettbutikk med lite budsjett på Web For Alle.

Ønsker du å integrere nettbutikken med egne lagerstyringssystemer, kan du få et problem med de aller billigste løsningene.

Har du litt høyere ambisjonsnivå, bør du derfor heller vurdere en løsning som gir deg større fleksibilitet. En god enkel nettbutikk som kan vokse i takt med dine behov får du for eksempel i QCommerce-løsningen til Keyteq.

De aller fleste eksisterende nettpubliseringsløsninger (også kalt CMS-systemer) har også gjerne shopping-moduler inkludert. Integrering går gjerne raskere og greiere når handelsløsningen og publiseringsløsningen er levert av samme leverandør, så du som allerede har et nettsted gjør ofte lurt i å kontakte din eksisterende leverandør først.

Noen slike leverandører er blant annet:

Du bør også være klar over at Google er i gang med å sette opp et globalt produktsøk der leverandører kan legge inn sine produkter. Dette er ikke egentlig en netthandelsløsning, og ikke egentlig en markedsføringskanal, men på en måte en kombinasjon av de to. Skal du selge varer på nettet bør du undersøke hvordan det ligger an med dette prosjektet. Her finner du mer informasjon om hvordan Google Product Search fungerer for deg som skal selge produkter.

Du kan også se etter rene ehandelsløsninger her.

I tillegg til en netthandelsløsning trenger du gjerne en betalingsløsning for å kunne ta betalt med kredittkort på nett.

Lyst til å lære mer om nettbutikk?

Se Webgruppens kurs i salg og markedsføring på nett.