Enkel CMS-løsning

CMS står for Content Management System – også kalt «publiseringsløsning». Et slikt verktøy er ofte nøkkelen til å utvikle bedriftens websider.
En enkel CMS-løsning er en løsning som ikke krever spesiell teknisk kompetanse for opprette siden og for å legge inn tekster, bilder og menypunkter etter hvert.

Prisen for slike løsninger er vanligvis fra ca 100 000 kroner opp til en million. (Ønsker du rimeligere løsninger, bør du heller se på modeller som ligger under streken i kryssdiagrammet.)

Norges største leverandør av enkle CMS-løsninger er EPiServer. Dette selskapet har levert plattformer til mange av landets største websider. EPiServer har også erfaring med å integrere med andre vanlige systemer, for eksempel SuperOffice og forskjellige Microsoft-systemer.

EPiServer selger ikke sin løsning selv, men leverer i samarbeid med et konsulentselskap som setter opp løsningen slik at den blir riktig for kunden. Eksempler på slike partnerselskaper er Creuna og Tarantell.

Ønsker du en rimeligere løsning enn EPiServer, som likevel har mye av den samme funksjonaliteten? I så fall kan du vurdere en av disse løsningene:

  • Idium Portal Server
  • Keyteq Q Publisher
  • eZ-Publish

Lyst til å lære mer om CMS?

Se Webgruppens kurs i publiseringsløsninger for nett.