Nettavis

Forretningsmodellen nettavis omfatter nettsteder som tjener penger på å selge annonseeksponeringer på egne sider.
Dette behøver naturligvis ikke å være en nettavis – det kan også være nettmagasiner, nettsamfunn, nettressurser eller for den sakens skyld underholdningstjenester. Poenget er at inntjeningen knytter seg til annonsesalg.

Inntjening krever trafikk

Å leve av å selge annonser krever en rimelig stor brukermasse. Tjener man for eksempel 50 øre per sidevisning (dette betyr at man selger flere annonser på siden, og at annonsene faktisk blir solgt) er det enkelt å regne ut at det krever for eksempel 100 000 sidevisninger per måned for å tjene 50 000 kroner.

100 000 sidevisninger tilsvarer kanskje ca 50 000 unike brukere per måned – et tall som ikke er uoppnåelig, men som altså krever litt.

Vil du sammenligne trafikktallene dine med andres? Klikk her for å se Gallups toppliste med oversikt over hvor mye trafikk de store nettavisene har.

Salgsapparat

I tillegg til å ha trafikk, trenger man et salgsapparat som sørger for at annonsene faktisk blir solgt. Er man stor nok, har man egne selgere til dette. Har man ikke det, lønner det seg å knytte seg til et annonsenettverk, for eksempel AdLink.

AdSense

En annen måte å skaffe seg annonseinntekter på, er gjennom å ta inn Google-annonser på egne sider:

Klikk her for mer informasjon om Google AdSense.

Google har en mengde nyttig informasjon på sine sider om hvordan du kan tjene penger på annonsesalg med AdSense.

Lyst til å lære mer om annonser på web?

Se Webgruppens kurs i salg og markedsføring på nett.