Verktøy for å ta betalt med kredittkort

Skal du ta betalt med kredittkort via web, trenger du en betalingsløsning på nettstedet ditt. Her er noen slike løsninger.

PayPal

Verdens mest utbredte betalingsløsning er egentlig ikke en kredittkortløsning, men en tredjeparts betalingsløsning. Den heter PayPal. Med PayPal kan dine kunder overføre penger ved bare å oppgi sin epost-adresse og sitt passord, men det forutsetter at de allerede har en PayPal-konto.

For brukere som har PayPal-konto, er dette en mulighet til å betale med kredittkort helt trygt. Her er det nemlig slik at PayPal kjenner kredittkortnummeret til kunden, men leverandøren gjør det ikke. Pengestrømmen går derfor fra kunde til PayPal og fra PayPal til deg.

PayPal fungerer utmerket for brukere som allerede har PayPal-konto. Noen norske nettshoppere har det, men de aller fleste har det ikke. Pay Pal kan derfor fort bli en faktor som øker «shopping cart abandonment» på siden din, og det er jo ikke ønskelig.

2CheckOut

Du kan derfor vurdere om du i stedet skal opprette en konto på 2CheckOut (også kalt 2CO). Det koster ca 50 dollar (omtrent 300 kroner) å registrere seg for en konto her, og når du har gjort det får du kode som du kan legge inn i din egen side. Dette er en veldig enkel løsning som gjør at hvis du bare selger ett produkt som har én fast pris, så trenger du ikke engang en netthandelsløsning – du kan bare opprette en bestillingslenke direkte fra produktpresentasjonen på din side til 2CO-tjenesten.

Betalingsterminal

Skal du derimot drive litt mer profesjonelt, så kan du vurdere om du skal skaffe deg en ordentlig, norsk «betalingsterminal» for netthandel. (Bankbransjen kaller dette en betalingsterminal, men det er jo egentlig bare snakk om en kodestreng.)

En slik «terminal» koster fra ca 2000 kroner og oppover å etablere. I tillegg kommer en viss fastpris pluss en transaksjonsprosent til løpende drift. Du bør også være klar over at bankene krever at du koder din egen skjemakode, så en slik løsning krever at du har – eller hyrer – en programmerer for å få dette opp og stå.

For å utforske disse mulighetene kan du for eksempel se på løsningen til NetAxept, eller du kan kontakte din bankforbindelse direkte.

Lyst til å lære mer om nettbutikk?

Se Webgruppens kurs i salg og markedsføring på nett.